اهمیت پیش بینی و پیشگیری در مدیریت بحران های محیط زیستی

سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست، با اشاره به چالش‌های عمده محیط‌زیستی تهران و راهکارهای مقابله با آنها، بر اهمیت پیش‌بینی و پیشگیری در مدیریت بحران‌های محیط‌زیستی تاکید کرد و خواستار مشارکت همه‌جانبه مردم و نهادهای دولتی در این مسیر شد.


به گزارش ایسنا هادی کیادلیری امروز (۳۰ آبان ماه) در مراسم تودیع و معارفه مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به مشکلات عدیده تهران از جمله حجم بالای تولید زباله، آلودگی هوا، فرونشست زمین و آب‌های آلوده اظهارکرد: مدیریت این چالش‌ها نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و بهره‌گیری از دانش پیش‌بینی است. متأسفانه تاکنون بسیاری از اقدامات در واکنش به بحران‌های موجود انجام شده است، در حالی که وظیفه اصلی سازمان‌های محیط‌زیستی، پیش‌بینی و پیشگیری است.


وی با بیان اینکه مشکلات محیط‌ زیستی تنها با مشارکت واقعی مردم حل‌شدنی است، افزود: مشارکت مردم به معنای استفاده از اندیشه‌ها و نگرانی‌های آنها در تصمیم‌گیری‌هاست و این نگاه می‌تواند به بهره‌گیری بهینه از منابع مالی، سیاسی و فکری مردم منجر شود.


کیادلیری به سه استراتژی کلیدی برای کاهش اثرات زیست‌محیطی اشاره کرد و گفت: اولین استراتژی کاهش ردپای اکولوژیک  و بهره‌گیری از انرژی‌های پاک مانند خورشید و باد در کشورهایی همچون ایران است که پتانسیل بالایی در این زمینه دارند که می‌تواند علاوه بر کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی، هزینه‌های بلندمدت را کاهش دهد.


سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست دومین استراتژی را حفاظت از تنوع زیستی عنوان کرد و با تأکید بر اهمیت تنوع زیستی ایران به‌عنوان یکی از معدود کشورهایی که ۹ بیوم از ۱۱ بیوم جهانی را داراست، تصریح کرد: حفاظت از گونه‌های در خطر انقراض و جلوگیری از نابودی اکوسیستم‌ها وظیفه‌ای بین‌المللی است و نیازمند عزم جدی ملی و جهانی است.


وی توسعه اقتصاد پایدار و سبز را به عنوان سومین استراتژی برشمرد و بر اهمیت تغییر سبک زندگی و ایجاد زیرساخت‌های پایدار برای کاهش تولید زباله و آلودگی ها تأکید کرد و افزود: برای حرکت به سمت اقتصاد سبز لازم است در سیاست‌گذاری‌ها، هماهنگی بین تمامی ارگان‌های دولتی ایجاد شود.


سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به نقش فرهنگ سازی در حل مسائل محیط‌ زیستی اظهارکرد: علی‌رغم وجود آموزه‌های غنی در مذهب و فرهنگ ایرانی و اسلامی درباره حفظ محیط زیست، رفتارهای ما در این زمینه همچنان نگران‌کننده است، بنابراین لازم است با فرهنگ‌سازی و قانون‌گذاری مناسب، همگرایی بین مردم و سازمان‌ها ایجاد شود.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز

بیشتر بخوانیمآیا در ایران خرید آنلاین ویزا داریم ؟
بیشتر بخوانیمنقش برقکار ماشین در نگهداری و تعمیر تجهیزات برقی

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *